Halo EP’er om at ændre Canon fra Xbox-franchisen til TV

Kate Kennedy som den spartanske Kai-125 i TV-serien Halo.

Billede: 343 Industrier/Paramount

Selvom Paramounts kommende glorie TV serier er blot en af ​​mange videospilshows ude i verden lige nu er det noget unikt i, hvordan Xbox-franchisens forhold til tv har udviklet sig over tid. Spillere kan næsten helt sikkert huske den ekspansive live action-marketing for Halo 3, ODST, og frem til deres respektive originale udgivelser i løbet af Xbox 360’s livscyklus. Live-action-kampagnerne for de respektive spil gør det ikke bare holde sig rigtig godtde var de ideelle til hvad som helst glorie kunne være i live action.

Implicit eller ej, disse reklamer har hjulpet med at definere hvad glorie er, ligesom franchisens øvrige sludder med tv og film. Uanset om det er de to live-action webserier Frem til daggry og Natten, eller anime-antologien fra 2010 Halo Legends, de har alle været med til at sætte en tone eller standard i fans øjne. Med lidt held vil dette nye show forhåbentlig stå stolt ved siden af ​​de tidligere oplevelser, samtidig med at det tilbyder noget andet for fans at respektere. Tidlige anmeldelser viser, at det ikke lykkes med det samme, men det har allerede en anden sæson og masser af tid til vinde folk over.

Da io9 spurgte om franchisens historie med tv, fandt executive producer og 343 Industries’ transmediechef Kiki Wolfkill ud af, at de tidligere forsøg gav 343 masser af læringsmateriale til glorie serien. Hun krediterede begge Frem og Natten falder på for at være med til at udvide omfanget af Halo’s univers hinsides supersoldater, der kæmper mod aliens, og Legender for at vise vigtigheden af ​​at bringe eksterne skabere ind i en franchise for at “udtrykke det anderledes.” Natten, oprindelseshistorien til Halo 5’er medhovedperson Jameson Locke medvirkende Luke Cageer Mike Colterblev også takket for at lære 343 om “overextending”, især med hensyn til budget.

Spartan Ops havde sine barske pletter, men kunne måske have trives i dag?

Spartan Ops havde sine barske pletter, men kunne måske have trives i dag?
Billede: 343 Industrier/Microsoft

Endnu en vejledende hånd til serien? Halo 4, 343’s første ikke-remaster glorie spil. Udgivelsen fra 2012 kom pakket med en co-op-kampagne kaldet “Spartan Ops”, der fokuserede på en gruppe næste generation af spartanere, der kæmper i en krig, der involverer en ny splintfraktion af den fremmede Covenant, den primære antagonist af de første fire glorie spil og nu tv-serien, samt spillets primære fjende, Prometheans. Med en ugentlig udgivelsesstruktur, der ligner et tv-program, var det på en måde en forløber for sæsonmodellen, at så mange live-servicespil – se Destiny, Apex Legends, eller endda 343’s seneste, Halo uendelig— Brug nu til at formidle en fortællende historie inden for rammerne af et multiplayer-spil. For Wolfkill hjalp co-op-tilstanden 343 med at finde ud af “tv’ets episodiske natur og lærte os meget om karakterdynamik.” Spartan Ops fik generelt en blandet modtagelse og sluttede efter dens første sæson, selvom dens historie ville fortsætte via en serie Dark Horse Comics, der kørte fra 2013 til 2015, en måned efter Halo 5’er lancering. På trods af sin korte eksistens, mente Wolfkill, at tilstanden “i høj grad informerede vores hensigt med dette show.”

Ifølge hende og glorie sæson 1 showrunner Steve Kane (som er forlader serien forud for sæson to), var den ultimative hensigt at fortælle historien om Pablo Schreibers Master Chief på en måde, der var spændende for fans, samtidig med at der kom nye mennesker ind, som måske ikke ved noget om sci-fi-franchisen. Gå ind: Silver Timelineen kanon eksklusiv til showet, hvor begivenheder og karakterer fra spillene er for det meste lignende. Wolfkill understregede, at oprettelsen af ​​en ny kanon ikke blev foretaget let, og at enhver beslutning, der blev født ud fra dette valg, var “rodfæstet i kanon.” Fra nye karakterer eller forskellige karakterbeats til skiftende begivenheder på tidslinjen var spørgsmålet altid: “Hvordan sikrer vi, at det følger glorie?”

Kane tilføjede, at det var en stor prioritet at holde sig til Halo’s “kerneværdier” under forestillingens udvikling. Men samtidig indrømmede han, at en ny tidslinje tillod en vis frihed, som den oprindelige kanon ikke helt tillod, og der var en evne til at grave ned i “små sprækker” og uddybe nogle elementer, som spillene ikke havde gravet i, eller blot blev nævnt uforstående. “Vi blev nødt til at udvide kanonen,” forklarede Kane, “og give folk, der kender det godt, den ekstra indsigt. Og så var vi også i stand til at opfinde nye ting, der stadig holdt fast i kanonens kerneværdier, men også udvide det til nye områder.”

En scene fra en live action-annonce for Halo 3: ODST, udgivet i 2009.
Gif: Microsoft

Mere end noget andet var det vigtigt, at showet fangede både franchisens universelle temaer om håb og heltemod, og også følelsen af ​​sci-fi-vidunder, som glorie har formået konsekvent at yde. Så meget som glorie har handlet om “episke sci-fi-verdener og disse gigantiske indsatser”, som Wolfkill udtrykte det, har franchisen også bestået på grund af sin evne til at fortælle menneskelige historier inden for sin store, kosmiske verden. ”For os er kernen i hvad glorie kan være på tværs af medier er det, der var afgørende for os at legemliggøre i showet.”

glorie har premiere i morgen på Paramount+. Se snart efter vores anmeldelse.


Gad vide, hvor vores RSS-feed blev af? Du kan hent den nye her.

Leave a Comment