Ben Roberts-Smiths tidligere kæreste fortæller i retten, at hun mødtes med politiet flere gange for påstået overfald

Den tidligere kæreste til Ben Roberts-Smith har fortalt en ret som hun mødtes med politi mindst fem gange, før han besluttede sig imod formaliserede beskyldninger, slog krigshelten hende på et hotel i Canberra.

Kvinden, kendt som Person 17, tog stilling ved den føderale domstol for anden dag under den igangværende ærekrænkelsessag mellem Roberts-Smith og Nine Newspapers.

Person 17 har anklaget hr. Roberts-Smith for at slå hende i ansigtet på deres værelse på Hotel Realm i Canberra i marts 2018, fordi han var vred på hende for at flirte med andre mænd og beruset falde ned af trapper ved et arrangement i Parliament House.

Ben Roberts-Smith ankommer til den føderale domstol.
Ben Roberts-Smith ankommer til den føderale domstol. (Nick Moir)

Kvinden fortalte den føderale domstol, at hun gik til Queensland Police ved to lejligheder for at rapportere det påståede overfald, før hun besluttede ikke at indgive en formel klage mod hr. Roberts-Smith.

“Jeg fortalte dem, at jeg havde haft en affære med en højtprofileret militærperson… men de ville ikke gøre noget, fordi jeg ikke ville fortælle dem, hvem personen var,” fortalte hun i retten.

Efter at kvinden opsøgte journalisten Nick Mackenzie, en af ​​tre journalister fra Nine Newspapers, der blev sagsøgt, sagde Person 17, at det førte til møder med det australske føderale politi, ACT-detektiver og politi, der efterforskede anklager om krigsforbrydelser i Afghanistan.

“Jeg sagde til dem, ‘jeg ønsker ikke rigtig at indgive en formel klage… Jeg er bange for, at hvis alt dette bliver offentligt, vil han tro, at det er mit arbejde og vil søge tilbagebetaling’,” sagde person 17 til retten. .

Under krydsforhør blev person 17 anklaget for at have løjet og grillet om at fortsætte affæren efter det påståede overfald.

Hun forklarede, at hun samtidig var “forelsket i” og “bange” for hr. Roberts-Smith.

Der er aldrig blevet rejst anklager mod Victoria Cross-modtageren, som afviser anklagerne.

Leave a Comment