De Omicron-variant zal ‘bijna iedereen vinden’, zegt Fauci, maar gevaccineerde mensen zullen het nog steeds beter doen

Aangezien de omicron-variant zich als een lopend vuurtje over de Verenigde Staten verspreidt, zal waarschijnlijk bijna iedereen aan de stam worden blootgesteld, maar gevaccineerde mensen zullen het nog steeds beter doen, zei de toonaangevende infectieziekte-expert van het land dinsdag.

“Omicron, met zijn buitengewone, ongekende efficiëntie van overdraagbaarheid, zal uiteindelijk bijna iedereen vinden”, vertelde Dr. Anthony Fauci aan J. Stephen Morrison, senior vice-president van het Centrum voor Strategische en Internationale Studies. “Degenen die zijn gevaccineerd … en een boost hebben gekregen, zouden worden blootgesteld. Sommigen, misschien veel van hen, zullen besmet raken, maar zullen het zeer waarschijnlijk, op enkele uitzonderingen na, redelijk goed doen in de zin van geen ziekenhuisopname en overlijden.”

Daarentegen zullen degenen die niet zijn gevaccineerd “de dupe worden van het ernstige aspect hiervan”, voegde hij eraan toe.

In de Verenigde Staten is ten minste één op de vijf in aanmerking komende Amerikanen – ongeveer 65 miljoen mensen – niet ingeënt tegen COVID-19. Meer dan 62% van het land is volledig gevaccineerd, maar slechts 23% is volledig gevaccineerd en versterkt, volgens gegevens van de Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention.

De opmerkingen van Fauci kwamen naar aanleiding van een vraag of de pandemie een nieuwe fase is ingegaan. Dat zal komen wanneer er voldoende bescherming in de gemeenschap en medicijnen is om ernstige COVID-19 gemakkelijk te behandelen, zei hij, eraan toevoegend: “We staan ​​​​nu misschien op de drempel.”

Ook dinsdag zei de waarnemend commissaris van de Amerikaanse Food and Drug Administration, Dr. Janet Woodcock, dat hoewel de meeste mensen het virus kunnen oplopen, de focus nu moet liggen op het zorgen dat ziekenhuizen en essentiële diensten functioneren.

Woodcock reageerde op een vraag van senator Mike Braun of het tijd is voor de Verenigde Staten om hun COVID-19-strategie te wijzigen. Haar verklaring was geen nieuwe beoordeling van COVID-19, maar eerder een poging om duidelijk te maken dat essentiële diensten prioriteit moeten krijgen naarmate de ommicronvariant toeneemt.

“Ik denk dat het moeilijk is om te verwerken wat er momenteel gebeurt, namelijk: de meeste mensen zullen COVID krijgen”, zei Woodcock dinsdag tijdens een hoorzitting van de Senaatscommissie voor Gezondheid, Onderwijs, Arbeid en Pensioenen. “En wat we moeten doen is ervoor zorgen dat de ziekenhuizen kunnen blijven functioneren, transport, je weet wel, andere essentiële diensten worden niet verstoord terwijl dit gebeurt.”

Op dinsdag bereikte het aantal Amerikaanse patiënten dat met COVID-19 in het ziekenhuis werd opgenomen een recordhoogte, waardoor de zorgnetwerken onder druk kwamen te staan ​​en staten werden gedwongen om noodhulp en andere maatregelen te nemen terwijl ze moeite hadden om het hoofd te bieden.

Meer dan 145.900 mensen lagen dinsdag in Amerikaanse ziekenhuizen met COVID-19 – een aantal dat de vorige piek van half januari 2021 (142.246) overtreft en bijna het dubbele is van twee weken geleden, volgens gegevens van het ministerie van Gezondheid en Human Services.

Het ziekenhuisopnameverslag komt te midden van een golf van gevallen die worden aangewakkerd door de zeer overdraagbare omicron-variant.

De Verenigde Staten hebben de afgelopen week gemiddeld meer dan 754.200 nieuwe COVID-19-gevallen per dag geregistreerd, volgens gegevens van de Johns Hopkins University. Dat is ongeveer drie keer het piekgemiddelde van afgelopen winter (251.987 op 11 januari 2021) en 4,5 keer de piek van de door Delta aangedreven golf (166.347 op 1 september), volgens JHU.

Het land telde de afgelopen week gemiddeld 1.646 COVID-19-sterfgevallen per dag – 33% hoger dan een week geleden, volgens JHU. Het piekgemiddelde was dagelijks 3.402 op 13 januari 2021, blijkt uit gegevens van JHU.

De ommicron-variant veroorzaakte vorige week 98,3% van de nieuwe gevallen van coronavirus in de Verenigde Staten, volgens schattingen die dinsdag zijn geplaatst door de Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention.

Leiders activeren nieuwe maatregelen om stijgende aantallen tegen te gaan

Ziekenhuizen jongleren steeds vaker met personeelsproblemen – niet alleen vanwege de toegenomen vraag, maar ook omdat hun werknemers, die een hoog risico op infectie lopen, zich moeten isoleren en herstellen nadat ze positief zijn getest.

In Virginia heeft gouverneur Ralph Northam maandag een beperkte noodtoestand afgekondigd nadat het aantal ziekenhuisopnames op de intensive care sinds 1 december meer dan verdubbeld is. breidt ook het gebruik van telehealth uit en breidt ook uit welke medische professionals vaccins kunnen geven.

In Texas worden minstens 2.700 medische stafleden ingehuurd, opgeleid en ingezet om te helpen bij de stijging, en voegt zich bij meer dan 1.300 personeelsleden die al door de staat zijn gestuurd, zei het Texas Department of State Health Services in een verklaring aan CNN.

Kentucky heeft de Nationale Garde gemobiliseerd om steun te verlenen, met 445 leden die naar 30 zorginstellingen zijn gestuurd, zo maakte de staat bekend.

“Omicron blijft door het Gemenebest branden en groeit op een niveau dat we nog nooit eerder hebben gezien. Omicron is aanzienlijk besmettelijker dan zelfs de Delta-variant,” zei Kentucky Gov. Andy Beshear, wijzend op de eerdere variant die een golf van gevallen in de zomer veroorzaakte. en val.

“Als het zich verspreidt met de snelheid die we zien, zal het onze ziekenhuizen zeker vullen”, zei hij, en Kentucky is “tot 134 volwassen IC-bedden beschikbaar.”

En New Jersey herstelde een noodsituatie op het gebied van de volksgezondheid, kondigde gouverneur Phil Murphy aan, en zei dat de staat “alle beschikbare middelen moest inzetten om de golf terug te slaan” veroorzaakt door omicron. Alleen al in de afgelopen twee weken zag de staat meer dan 10.000 mensen die ziekenhuisopname nodig hadden vanwege COVID-19, zei de gouverneur in een video-aankondiging.

In sommige gebieden worden ook verzachtende maatregelen, zoals verplichte maskering, nieuw leven ingeblazen.

Delaware Gouverneur John Carney ondertekende maandag een universeel mandaat voor maskers voor binnenshuis vanwege de toename van het aantal ziekenhuisopnames, waarbij sommige ziekenhuizen “meer dan 100% capaciteit voor intramurale bedden te midden van verlammende personeelstekorten”, zei hij. Kerken en gebedshuizen zijn vrijgesteld, terwijl bedrijven maskers aan klanten moeten verstrekken en bewegwijzering moeten hebben over de vereisten voor binnenmaskers.

“Het is tijd voor iedereen om in te zetten en te doen wat werkt. Draag je masker binnenshuis. Vermijd bijeenkomsten of verwacht COVID te krijgen en te verspreiden. Haal je vaccin en, indien in aanmerking komend, een boost krijgen. Zo komen we door deze golf zonder gevaar meer levens”, zei Carney.

Aandeel ziekenhuisopnames door doorbraakinfecties groeit, maar risico’s voor niet-gevaccineerde zijn groter

De HHS-gegevens over COVID-19-hospitalisaties omvatten zowel patiënten die in het ziekenhuis zijn opgenomen vanwege COVID-19-complicaties als patiënten die mogelijk zijn opgenomen voor iets anders maar positief testen op COVID-19. Dit is gedurende de hele pandemie het geval geweest, hoewel het aandeel patiënten dat in elke categorie valt in de loop van de tijd kan zijn veranderd.

Volledig gevaccineerde mensen vormen een groeiend aandeel van mensen die met COVID-19 in het ziekenhuis zijn opgenomen, maar ziekenhuisopnames onder mensen die een booster-injectie hebben gekregen, zijn nog steeds zeldzaam en de kloof in risico door vaccinatiestatus is groot.

Volgens een studie gepubliceerd door de CDC was tussen april en juli 2021, vóór de opkomst van de omicron-variant, meer dan 90% van de COVID-19-hospitalisaties bij mensen die niet of gedeeltelijk waren gevaccineerd.

Maar een steekproef van gegevens verzameld door CNN suggereert dat dit cijfer de afgelopen dagen en maanden is gedaald tot ergens tussen 60% en 75%:

  • In Pennsylvania was ongeveer 75% van de COVID-19-hospitalisaties tussen september en begin december 2021 onder mensen die niet volledig waren gevaccineerd, volgens gegevens van de gezondheidsafdeling van de staat.
  • In New York was ongeveer 61% van de COVID-19-hospitalisaties in de week die eindigde op 2 januari 2022 onder mensen die niet volledig waren gevaccineerd, volgens gegevens van de gezondheidsafdeling van de staat.
  • IBeaumont Health, het grootste gezondheidszorgsysteem in Michigan, meldde donderdag dat 62% van de COVID-19-patiënten in de acht ziekenhuizen niet-gevaccineerd was.

In sommige ziekenhuizen komt tot 40% van de patiënten met COVID-19 “niet omdat ze ziek zijn met COVID-19, maar omdat ze met iets anders binnenkomen en COVID of de omicron-variant is gedetecteerd”, CDC-directeur Dr. Rochelle Walensky vertelde zondag aan Fox News.

Maar COVID-19-gevallen in ziekenhuizen belasten de middelen, ongeacht of een patiënt in het ziekenhuis was opgenomen vanwege COVID-19, zei CNN-hoofdmedisch correspondent Dr. Sanjay Gupta.

“Als ze (incidenteel) de diagnose COVID krijgen in het ziekenhuis, moeten ze nog steeds in het infectieprotocol gaan – persoonlijke beschermingsmiddelen, dat moet allemaal nog worden gebruikt. Dus het is een enorme belasting voor het systeem in het algemeen,” zei Gupta Dinsdag.

Terwijl volledig gevaccineerde mensen verantwoordelijk zijn voor een groter deel van de COVID-19-hospitalisaties, suggereren meerdere accounts dat degenen die volledig zijn gevaccineerd en geboost een klein deel voor hun rekening nemen.

In het Medical System van de Universiteit van Maryland werd minder dan 5% van de gehospitaliseerde patiënten volledig gevaccineerd en geboost, zei president en CEO Dr. Mohan Suntha donderdag. Beaumont Health meldde donderdag dat slechts 8% van de COVID-19-patiënten volledig gevaccineerd en geboost was.

De CDC heeft niet gereageerd op de meerdere verzoeken van CNN om gegevens over het aandeel van COVID-19-hospitalisaties per vaccinatiestatus.

Het agentschap publiceert op haar website gegevens over het relatieve risico per vaccinatiestatus. Cumulatief was het risico op ziekenhuisopname acht keer hoger voor niet-gevaccineerde mensen dan voor volledig gevaccineerde mensen. Maar in de laatste week van november toonden CDC-gegevens aan dat het aantal ziekenhuisopnames ongeveer 17 keer hoger was voor niet-gevaccineerde mensen dan voor volledig gevaccineerde mensen.

Scholen en industrieën hebben te maken met ommicronproblemen

Het debat over de veiligheid op scholen van COVID-19 blijft spelen, aangezien slechts ongeveer één op de zes kinderen van 5 tot 11 jaar volledig is gevaccineerd, volgens gegevens van de CDC.

Terwijl Los Angeles zich voorbereidde om dinsdag weer naar school te gaan, hadden ongeveer 62.000 studenten en personeel positief getest op COVID-19 en zullen ze thuis moeten blijven, zo bleek maandag uit gegevens van het Los Angeles Unified School District, wat neerkomt op een positiviteitspercentage van 14,99%. Ter vergelijking: het positiviteitspercentage van Los Angeles County in het algemeen is gestegen tot 22%.

In Chicago keerden de onderwijzers dinsdag terug naar school en wordt verwacht dat de studenten woensdag het persoonlijk leren hervatten na een geschil van bijna een week. De Chicago Teachers Union had vorige week gestemd om op afstand les te geven, en het schooldistrict reageerde door lessen voor vier dagen te annuleren.

De overeenkomst, die eind maandag werd aangekondigd, bevatte statistieken voor wanneer een klaslokaal op afstand zou moeten gaan vanwege COVID-19-niveaus.

In gebieden waar scholen na de vakantie zijn teruggekeerd naar persoonlijk leren, heeft de tijd die nodig is voor mensen met COVID-19 om te herstellen een aantal essentiële diensten beïnvloed.

Ook andere sectoren hebben het moeilijk door de hoge besmettingsgraad.

Volgens de Solid Waste Association of North America hebben sommige gemeenten de afgelopen weken bijna een kwart van hun afvalophaalpersoneel ziek zien worden als gevolg van COVID-19, wat tot vertragingen heeft geleid.

“Dit viel helaas samen met de toegenomen afval- en recyclingvolumes in verband met de feestdagen. We hopen echter dat naarmate de volumes afnemen en de sanitaire voorzieningen weer aan het werk gaan, deze vertragingen tijdelijk zullen blijken te zijn”, zei uitvoerend directeur en CEO David Biderman maandag in een verklaring. .

Op het gebied van reizen hebben Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen dit weekend duizenden extra vluchten geannuleerd vanwege COVID-19-oproepen en winterstormen, en cruisemaatschappij Royal Caribbean International heeft aangekondigd dat het reizen op vier schepen heeft geannuleerd vanwege “aanhoudende COVID-gerelateerde omstandigheden over de hele wereld”. Norwegian Cruise Line annuleerde vorige week de reizen van acht schepen.

Openbaarvervoersystemen in grote stedelijke gebieden zoals New York City en Washington, DC, moesten de service terugschroeven met werknemers die ziek waren van COVID-19. In Detroit is 20-25% van de SMART-busdienst geannuleerd of vertraagd, zei het bureau zaterdag in een verklaring.

The-CNN-Wire & 2022 Cable News Network, Inc., een WarnerMedia Company. Alle rechten voorbehouden.

.

Google News Follow 1
De Omicron-variant zal 'bijna iedereen vinden', zegt Fauci, maar gevaccineerde mensen zullen het nog steeds beter doen 2

Give a Comment

x